Wil je een kinder reddingsvest of zwemvest kopen? Natuurlijk wil je zorgeloos genieten op het water en dat betekent dat veiligheid voorop staat. Een goed reddingsvest is dan belangrijk. Kids Watersport is een webshop gespecialiseerd in reddingsvesten, zwemvesten en zeilkleding voor kinderen. Bij ons krijg je vrijblijvend goed advies bij het kiezen van het juiste reddingsvest voor je kind. Of je nou zeilt met een zeilboot, vaart in een motorboot of roeit in een roeiboot: iedereen kan terecht bij Kids Watersport. Bij Kids Watersport kun je veilig en betrouwbaar winkelen. De prijzen genoemd op de Kids Watersport website zijn inclusief 21% BTW. Verzendkosten € 5,00 en bij besteding vanaf € 50,00 versturen we je bestelling GRATIS. Niet goed is geld terug. 
Informatie: 
info@kidswatersport.nl
Deel dit met anderen:

Zeilkleding voor kinderen


Kids Watersport zeilkleding informatie
Jullie houden van varen in een zeil- of motorboot en je bent regelmatig met je gezin op het water te vinden. Jullie kunnen tegen een buitje en varen ook als het wat harder waait. Of je kind krijgt zeilles bij een zeilschool of gaat op zeilkamp. Dan is het belangrijk dat kinderen goede en de juiste zeilkleding dragen. Als de zeilkleding dan ook nog eens lekker zit en ervoor zorgt dat je kind warm en droog blijft, hebben ze nog meer plezier in het zeilen en varen.

Zeikleding voor kinderen bij Kids Watersport
In het assortiment van Kids Watersport vind je zeilkleding voor kinderen van bekende watersportmerken zoals Imhoff en GillImhoff DLX Lite kinder zeiljas en zeilbroek in donkergrijs/lime


Zeilkleding kiezen
Bij het kiezen van een zeilpak voor jouw kind kun je rekening houden met een aantal zaken. Wat is de leeftijd van je kind, wat is jullie vaargebied, vaar je alleen met mooi weer of gaan jullie ook naar buiten als het weer wat slechter is? Zeilt je kind actief mee?

Leeftijd
Voor een klein kind dat nog niet actief meevaart is een zeilpak niet direct noodzakelijk. Een goed regenpak of een eenvoudig zeilpak met daar onder een warme fleece-laag zijn dan een prima oplossing. Belangrijk is dan wel dat de naden van de regenjas en de regenbroek getaped zijn. Hierdoor kan het regenpak niet lekken en blijft je kind droog. Let er ook goed op dat de zeilkleding ademend is. Dat betekent dat je kind niet gaat zweten en lekker warm en droog blijft.

Vaargebied
Bij je keuze voor een zeilpak voor je kind is het belangrijk rekening te houden met het vaargebied waar jullie varen. Voor kinderen die meevaren op een zeiljacht op bijvoorbeeld het IJsselmeer of de Noordzee is een eenvoudige versie van een zeilpak voor volwassenen aan te bevelen. Je kunt er dan bijvoorbeeld op letten of de zeiljas dubbele manchetten heeft zodat de jas bij de mouwen waterdicht afsluitbaar is. De mouwen van de Imhoff DLX Lite zeiljas zijn voorzien van dubbele manchetten. Wanneer je kind actief meevaart kan het ook prettig zijn dat het zeilpak ademend is zodat je kind niet gaat zweten. De zeilkleding van Imhoff is altijd ademend. 

Onderlaag
Wanneer kinderen buiten actief bezig zijn en tussendoor stil staan of even gaan zitten, koelen ze af. Een goede onderlaag zorgt ervoor dat het lichaam niet snel afkoelt en dat vocht snel wordt afgevoerd. Hierdoor krijgt je kind het niet koud en blijft het lekker warm. Fleece is warm, slijtvast, isolerend, sneldrogend en draagt comfortabel. Daarom is fleece een ideale onderlaag voor zeikleding maar ook voor skikleding. 

Zeilles of zeilkamp
Je kind heeft zeilles of zeilt actief mee in een open zeilboot. Een jollenbroek (zeilbroek) met extra versteviging op de achterkant en de knieën is dan een must! Een regenbroek is niet geschikt voor dit doel. Omdat je kind veel beweegt zal de broek gaan slijten en stuk gaan waardoor het lek raakt en je kind nat wordt. Meestal wordt er vanuit de watersportvereniging of zeilschool geadviseerd welke zeilkleding je het beste mee kunt nemen.

De prijs van zeilkleding
De prijsverschillen tussen de zeilpakken van de verschillende merken zit in het materiaal. Een ademend zeilpak is duurder dan een niet ademend zeilpak. Datzelfde geldt voor een zeiljas met naden die getaped zijn. Veel naden, veel tape en dat maakt de productie van een jas arbeidsintensief en daardoor duurder.

Onderhoud van zeilkleding
Goed onderhoud verlengt het plezier en levensduur van kostbare zeilkleding. Spoel zeilkleding goed uit wanneer het met zout water in aanraking is gekomen, het liefst als het pak nog nat is. Zorg er voor dat je zeilpak goed droog is wanneer je het opruimt en ruim het op zonder dat er scherpe vouwen inzitten. Er zijn wasmiddelen verkrijgbaar die zeilkleding veilig reinigen zonder dat de waterdichte en ademende eigenschappen worden aangetast. Gebruik hiervoor nooit een normaal wasmiddel!  In het assortiment van Kids Watersport vind je verschillende producten van Nikwax voor het veilig reinigen van zeilkleding. Meer informatie over het reinigen van zeilkleding vind je bij de wasvoorschriften. Wasmiddelen bestellen 

Zeilhandschoenen
In ons watersportkleding assortiment vind je ook zeilhandschoenen voor kinderen. Zeilhandschoenen zorgen er voor dat de handen van je kind lekker droog en warm blijven maar ook over extra grip. De zeilhandschoenen zijn er met korte maar ook met lange vingers. . Om de goede maat zeilhandschoenen te kiezen adviseren we je eerst de handomvang van je kind op te meten. Zeilhandschoenen bestellenBootlaarzen en bootschoenen
Je wilt natuurlijk niet dat je kind aan boord uitglijdt of pijnlijk z'n voeten stoot. Zorg er daarom voor dat je kind goede schoenen of laarzen draagt. Let er op dat het schoeisel voorzien is van een anti-slipzool en check ook even of de zolen niet afgeven. 

Reddingsvesten en zwemvesten voor kinderen
Veiligheid op het water is belangrijk. Zorg daarom dat er altijd reddingsvesten aan boord zijn. Bij Kids Watersport vind je een uitgebreid assortiment vaststof en automatische kinder reddingsvesten, al voor kindjes vanaf 5 kg. Op de reddingsvesten informatie pagina van Kids Watersport vind je handige informatie over het kiezen van het juiste reddingsvest voor jou kind. Online kinder reddingsvesten bestellen

Persoonlijk advies
Heb je nog vragen of wil je meer weten over de aanschaf van zeilkleding of een reddingsvest voor je kind? Wij geven je graag persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op via info@kidswatersport.nl

Niet op voorraad?
Ben je op zoek naar een watersport artikel wat je niet in de webwinkel van Kids Watersport kunt vinden? Neem dan even contact met ons op via info@kidswatersport.nl. Dan kunnen we je vast verder helpen.